Ботев и Лудогорец завършиха 0:0 в среща от 8-ия кръг на Елитната юношеска група до 19 години. Мачът се игра на централния терен на базата на "зелените" в Разград.

"Жълто-черните" определено могат да съжаляват, че не си тръгнаха с трите точки от визитата в североизточния град. Момчетата на Тодор Киселичков направиха няколко фрапантни пропуска през втората част. 

През първото полувреме двата тима направиха равностоен сблъсък, като положения имаше и пред двете врати. Евгени Димитров на два пъти пробва удари към вратата на "зелените", но кълбото мина над вратата.

В средата на полувремето Крис Добрев и Здравко Жилов направиха отлично взаимодействие и роденият през 2001 година футболист стреля от 10 метра, но вратарят изби. Малко преди почивката домакините натиснаха и имаха две добри ситуации, които бяха отразени по най-добрия начин от Симеон Симеонов.

През вторите 45 минути пловдивчани играха далеч по-добре и създадоха няколко чисти положения. В 50-ата минута Мартин Татаров направи един от пропуските на сезона, след като Милен Златков центрира отдясно и нападателят от непосредствена близост на празна врата стреля в гредата. 

Малко по-късно Татаров се отчете с нов изумителен пропуск. Вратарят на домакините излезе пред наказателното поле и сбърка, подавайки топката в краката на нападателя, който останал очи в очи с него стреля, но не уцели вратата.

В 80-ата минута гол на "канарчетата" бе отменен правилно заради засада. Домакините разчитаха предимно на центрирания, които не затрудниха отбраната на Ботев.

В 89-ата минута нападател на "зелените" бе изпуснат и от чиста позиция стреля, но за късмет на "жълто-черните" кълбото мина на сантиметри от гредата. В заключителните секунди на двубоя главният съдия Александър Марков разгневи сериозно футболистите и щаба на "канарчетата", тъй като свири края на мача, спирайки перспективна атака на Ботев.