Довечера започва поредното издание на "Капана фест". Тази година чисто пловдивският фестивал продължава ще премине мотото "Душата на квартала“. 

Душата вече е изпълнила малките павирани улички на творческото сърце на Пловдив. Повечето от масите вече са готови, а някои и работят. Сред основните акценти и на това издание е традиционният базар на авторски изделия, натурални храни и напитки, грамофонни плочи и съвременна българска мода. Той ще остане отворен до 22 часа в неделя, когато и приключва самият "Капана фест".

Музикалните изяви ще се проведат на три открити сцени. Събитията включват хип-хоп изпълнител от Лос Анджелис, а ще има и концерт в памет на вокалиста на Linkin Park Честър Бенингтън. С него фестът ще бъде закрит. Неговото начало е 19:30 ч. в неделя (2 октомври). На сцените ще се качат още Reverie, Oстава, Brazz Vilidj, Mary`s Flower Superhead, Rebelties, DJ Skill, DJ Mad Bear, Skiller & Jahmmi Youth, Innerglow, Jin Monic, Vick, Saint Electrics, Selector Lazy Face и Dead Man`s Hat.

На улица "Абаджийска" е монтиран огромен екран, където ще се прожектират бългаските игрални филми на Ясен Григоров "Дървеното езеро“ и "Малък-Голям“, "Урок“, "Скок“ и "Слава“ на Петър Вълчанов, "Жажда“ на Светла Цоцоркова-Стоицова и "Легендата за първия кукер“ на "Студио Змей".

Литуратурната зона също е разположена на улица "Абаджийска". Там публиката ще се запознае с различни български автори и техните произведения. Един от акцентите в програмата е представянето на произведението "Приказка за Стоедин“ на Никола Русев от дъщеря му Иглена Русева. В Международния ден на поезията (1 октовмри), Лиел Александра Адмон и Катя Кремзер ще изпълнят вечерeн рецитал на поезия с акустичен акомпанимент на китара.

Разбира се и театърът намира своето място във феста. На откритата сцена на улица "Бенковски" (Performance stage) ще бъдат показани спектаклите "Жужене“, "Момини седенки“, мюзикълът от Бродуей "Ани", както и финала на брейк състезанието за младежи, организиран от The Center.