Днес на Лаута собственикът на Локомотив Пловдив проведе среща с проектант, на която се обсъди изготвянето на идейния проект за базата за юноши, която Христо Крушарски иска да изгради, видя репортер на Glas.bg. Вчера в интервю пред PlovdivDerby.com бизнесменът разкри, че е получил писмо от Община Пловдив, с която е уведомен, че терен в квартал Тракия за тази цел ще бъде даден на концесия. Glas.bg научи, че концесията, която се готви ще е за 35 години. Днес бяха уточнени последните детайли по плана за базата. Glas.bg се добра до чертежа, по който до задаващата се сряда ще бъде изготвен идейния проект и остойностяването, които ще бъдат внесени в Общината и ще се очаква Общинският съвет да гласува концесията. Базата на Локомотив Пловдив ще има 4 терена. Един от тях ще е с размери отговарящи на изискванията за провеждането на него на официални мачове. Другите 3 терена ще са малко по-малки и ще са тренировъчни. Най-вляво на чертежа се вижда празен квадрат. Това ще е закрит маломерен терена с изкуствена настилка, който ще се ползва при екстремни метеорологични условия. Между големия терен и два от тренировъчните се предвижда да има трибуни, под които ще са разположени съблекални, изцяло оборудван лекарски кабинет, възстановителен център и фитнес.

Червеният триъгълник, който се вижда на чертежа, граничещ с третия тренировъчен терен, пък ще е общежитието. За него все още не е сигурно на колко точно етажа ще е и с колко стаи ще разполага. Желанието на Крушарски е там да има 40 стаи за юноши, 6 апартамента за футболисти от мъжкия отбор, както и 3 представителни апартамента за гости. В общежитието ще се намира и столовата.

"В сряда ще внесем идейния проект, имаме уверението, че веднага ще ни бъде гласувана концесията за този терен. След като това се случи започваме веднага работа. Искам до пролетта поне терените да са готови, за да има къде юношите да тренират", заяви Крушарски пред Glas.bg.