Пловдивският артквартал "Капана" заблестя върху 20 пана в сърцето на Париж. Той е част от изложбата, участваща в Седмицата на чуждестранните култури във френската столица. С фотоси и надписи на български, френски и английски език е представена историята на квартала, който се превърна в място на творческите индустрии.

Експозицията е организирана от фондация "Пловдив 2019" и българския културен институт в Париж. Изложбата пресъздава атмосферата в "Капана" като занаятчийски квартал, с разкази и преживявания на обитателите му и с живописната плетеница от улиците в него.

Преобразяването му започна, когато Пловдив кандидатства и спечели титлата за европейска столица на културата през 2019 г. Сега мястото е едно от притегателните точки в града.

Седмицата на чуждестранните култури тази година в Париж е на тема "Улицата". На официалното откриване присъства артистичният директор на "Пловдив 2019" Светлана Куюмджиева.

Изложбата ще продължи до 10 октомври, а след това ще гостува в културни институти и посолства в други градове от Европа.