"За щастие детето е добре. Състоянието му се подобрява", заяви тази сутрин Марин Банчев - баща на детето, което беше засмукано от джакузи в хотел в село Брестник

"По време на инцидента ние бяхме в джакузито. Инцидентът стана за секунда. Детенцето ми попадна върху една от помпите на джакузито, която беше без обезопасител. Тя го засмука внезапно", обясни той.

"Веднага започнахме да го дърпаме, но не успяхме да го извадим. Може би около една минути се опитвахме да го извадим. На помощ ни се притече мъж, който също се включи и успяхме да изкопчим детето от помпата", коментира Марин Бачев

"Синът ми беше с наранявания по седалищните части. При пристигането на Спешна помощ докторът каза, че е по-добре да бъде настанен в болница", каза още бащата.

В предаването по телефона се включи и собственикът на хотелския комплекс Иван Маринов: "Днес преди обяд ще мога да кажа какво точно се е случило, след като отида в комплекса, защото не съм бил там. Ще говоря със служителите, за да мога бъда съпричастен с инцидента", заяви той.

"Всяка сутрин се прави преглед на всички съоръжения в СПА центъра на хотела. Абсолютно всичко е било проверено и съоръженията са били изрядни", категоричен е Иван Маринов.

"Всички разходи за лечението на детенцето ще бъдат възстановени на семейството. Това, което трябва да направим ние, ще го направим на 100%. Когато се уверя напълно какво се е случило, тогава ще направя официален коментар", добави бизнесменът.

Твърденията му обаче бяха оспорени от бащата на пострадалото дете, който коментира: "В СПА центъра нямаше медицинско лице, нямаше спасител. Видях и други нарушения. Отвън имаше шахта без капак. Как ще се случи инцидентът, ако няма нарушения?".