ХИВ позитивен колумбиeц умира от рак, който се е развил в тения, която напада стомаха му. Това е първият такъв медицински случай, при който пациентът умира от ракови клетки, които не произхождат от тялото му, съобщи Newsweek.
 
Рентгеновите изображения показват, че в 41-годишният бял дроб и черният дроб се наблюдавали множество тумори с различни размери. След това той получава лекарства срещу ХИВ и паразити, но състоянието му се влошава. Тогава лекарите се изумили.
 
Клетките са канцерогенни, умножават се много бързо, но са твърде малки, за да бъдат човешки. Заблудените лекари решават да проведат серия от тестове, които установяват, че раковите клетки носят ДНК от тения. За съжаление, пациентът почива 72 часа след откриването на тази информация.
 
Все пак, въпреки трагичния край, този случай довел до извода, че е възможно да се получи рак на чужд организъм, както и това, че е възможно поради генетична мутация нашето тяло да инкорпорира клетки с чужда ДНК и да разработи специална нова форма на рак, като при мъжът.