Около стотина участници от цялата страна катериха 14-етажната сграда на общината в Пазарджик, като състезанието по спортно катерене на югоизточния ъгъл, източната и южната фасада ще продължи и в неделя.

В града има представители на клубове от Варна, Бургас, Търговище, Мездра, София, Пловдив и Провадия, както и много участници от Пазарджик. Организаторите са предвидили демонстрации на спелео катерене (вид катерене, използващо се в пещерите).

За забавление на най-малките е изградено специално съоръжение от дървени плоскости. Те позволяват да се влиза от една в друга и в тях са сложени интересни пещерни рисунки и различни украси. За всички деца са осигурени награди. Те ще бъдат връчени в неделя в следобедните часове, когато се очаква да приключи атрактивната надпревара, пише "Монитор".

Сградата на общината в Пазарджик е висока близо 60 метра с покривната конструкция, а фасадата е релефна с повтарящи се малки хватки. След приключване на състезателната част всички желаещи любители ще могат да пробват различните начини на катерене, като екипировката за това се осигурява от организаторите.