В много интересен мач днес Ботев Пловдив се наложи над съгражданите от Спартак като гост с 4:1 в мач от Елитната юношеска група до 15 години, предаде репортер на Glas.bg.

Началото на двубоя бе равностойно, като и два тима не рискуваха в първите минути.

Спартак успя все пак да достигне до точен удар преди съперника си. Това стана в 10-та минута, когато Станимир Марински бе изведен , но ударът му бе спасен от стража на жълто-черните. Отговорът на Ботев закъсня. Отбита топка от защита на гладиаторите попадна на волето на Бисер Бонев, той отправи силен удар от въздуха, само че не намери рамките на вратата. В 18- та минута Ботев откри резултата. Точен за канарчетата бе Милен Николов, но основната заслуга бе на Бисер Бонев, който навърза четирима играчи в синьо и извади на голлинията за 17-ката на Ботев 0:1

Спартак не се стресна и веднага се втурна да изравнява. В 23-та минута гладиаторите получиха право да изпълнят наказателен удар, която бе превърната в гол от Кристиян Кодуков - 1:1

В 26 минута втори жълт картон получи Мартин Христов от Ботев и остави своите съотборници с човек по-малко на терена.

До края на частта Ботев въпреки намаления си състава създадоха по-чистите положения. В едно от тях , минута преди края, жълто-черните отново поведоха. Този път попадението бе на Никола Филипов.

След почивката отново първите минути бяха за  Ботев. Милен Николов бе изведен сам срещу вратаря, опита се да го преодолее отляво, но бе затворен от стража. Все пак той успя да извади към Теодор Димитров, който стреля към вратата, но бранител в синьо изчисти. След десетата минута Спартак изравни играта и наложи лек натиск, но без да създаде чисти положения за гол. Това обаче не трая дълго и канарчетата си върнаха инициативата. В 55-ата минута Бисер Бонев цетрира остро от корнер, а над всички се оказа Пламен Стаменов, който засече с глава за 1:3. Само четири минути по-късно Ботев уби интригата с четвърти гол. Точен бе резервата Атанас Стамболов.