Земетресение са магнитуд от 5,7 по Рихтер разлюля Северна Калифорния в петък, сочат данните на Националната агенция за геоложки проучвания на САЩ. 

Епицентърът се намира на на 218 км западно от Фърндейл, навътре в океана, на дълбочина 15,1 км. Към момента няма информации за жертви или разрушения.

Само преди дни амиреканската ясновидка Луиза Вогел Шарп заяви, че "ще има голямо земетресение, което ще настъпи около 23 септември.То ще разтърси самата основа на американската нация... Виждате ли колко ужасни бури дойдоха и ни накараха да отправим молитви към небето? Земетресение обаче ще ви постави на колене, защото в този момент ще видите как дните свършват за вас.

Калифорния! Процесът ви започна на 21 август. Харви сложи началото на ураганното време, но ти, Калифорния, ще сложиш началото на земетресенията, защото земята ще се пропука под краката ни. Водата и вятърът на бурята ще продължат да бушуват. Пожарите навсякъде ще започнат и ще се разширят. Икономиката ще се срине, какво ще се случи след такъв хаос е неизбежно".

Хубавото в случая е, че апокалипсисът, предричан от Луиза за 23 септември не се сбъдна. Дали случайно или не я послуша само земята.