Тотален хаос цари на летище „София” в натоварения празничен ден, когато стотици пътници ползват почивните дни, за да пътуват, алармират читатели на ПИК. Напускането на страната през аерогарата се оказва мисия невъзможна и полетите закъсняват с часове заради абсурдната организация на родните летищни власти.

Шокиращото решение на софийското летище да обедини в едно чекирането на пътници от различни авиокомпании – например „България Ер” и „Райън Ер” е причинило буквално километрична опашка на терминала за отпътуване, показва видео, изпратено до ПИК.

„Подобен хаос е невиждан дори в страните от третия свят. Летище „София” трябва да отговаря пред властите за този абсурд, който причинява невиждани загуби и за самолетните компании и за пътниците. Някои полети закъсняват с часове, само заради невъзможността хората да се чекират. Никой не дава обяснение, защо опашката е една за няколко самолетни компании и няма други работещи гишета”, потресени са читатели.

Припомняме, че на столичното летище има огромен проблем със скенерите, проверяващи пътниците и багажа и че те работят на авариен режим . Министърът на транспорта Московски обаче отрече да има проблеми и заяви, че се извършват ремонти и профилактика на някои скенери. Явно обаче проблемът тежи с пълна сила и показателен е днешният хаос на столичната аерогара.

Само преди два дни потърпевши се оплакаха, че за да успее да мине, човек трябва да дойде 3 часа по-рано, а организацията определят като пълна липса на съдействие.