Майката на 5-годишно момче се обърна към медиите и към институциите за помощ, защото бившият й мъж е взел детето от Черноморец, където била на почивка с майка си, и отказва да й го върне. Родителските права са присъдени на нея, но никой не предприема действия, за да бъде спазен законът. В „Здравей, България“ по Нова телевизия Делина Григорова сподели, че непрекъснато е заплашвана, че ще бъде разпорена и затова е подала иск за ограничителна заповед, а синът й е пребиван. Подавала е жалби за това.

Бащата Ивайло Нинов пък си изпусна нервите и каза, че ако бившата му жена, с която не е имал брак, иска да се грижи за сина им, трябвало да стои отвън пред вратата и да чака да й го даде. На втория час на човек би му станало жал и ще я пусне, за да си го види, добавя мъжът.

Делина твърди, че бащата на детето го бие. Той обаче отрича и обяснява, че не той, а майката е агресивна. От няколко години двамата не могат да се разберат кой има право да гледа детето, въпреки че съдът е присъдил родителските права на майката. В момента обаче момчето живее с баща си в Божурище. Той го е взел, но не го е върнал, уточнява водещият Виктор Николаев.

„На 18 август Ивайло реши вместо да ме закара мен и детето на работа, да ни отведе в една гора, където ни държа пет часа и ме заплашва с убийство пред сина ни. Оттогава започна тази борба. Преди това бяхме започнали да живеем разделени, но в мир, за да си гледаме детето.

Никога не съм го ограничавала, но агресията му спрямо мен и детето започна да ескалира. Две седмици преди това той си изпуснал нервите, ударил е детето. На 7 август ми се обади притеснен, за ми сподели, че го е ударил и не е очаквал да има такива белези. Не си е премерил силата“, разказва младата дама.

„Има жалби, извадила съм съдебно медицинско на детето за тези наранявания. Подала съм иск за ограничителна заради заплахите за убийство. На 22 август бяхме с детето на море, върнах се, за да пусна нова жалба. През това време той е отишъл в Черноморец, където бяхме с майка ми и е взел оттам детето. Аз се обадих на тел. 112, за да кажа, че не желая това да се случва. Майка ми е възрастна и той е успял да вземе сина ми“, уточнява  Делина.

„Той е обявил, че ще използва 15-те дни да е с него. Те му се полагат. На 5 септември трябваше да му върне сина“, добавя тя.

„Сега ли се сети да си майка? Колко пъти си го завела някъде?“, попита Ивайло.

„Тя подала ли е жалба, че аз съм ударил детето? Ако аз съм насилник, защо тази майка ми го е дала на 10-ти и защо до 18-ти е при мен?“, каза той пред камерата на Нова телевизия. Той бе сниман в дома му в Божурище.

„Тя не си го е търсила. Веднъж е идвала само. Аз съм взел детето със съгласието на майка й. В момента се води разследване кой е ударил детето. Това ще се разбере скоро. Аз ще заведа дело за родителските права. Ще искам и разследване за това как се дават родителски права на майка, която не показва нито един документ, че се грижи за детето си“, закани се Ивайло.

Аз нарушавам съдебната заповед в името на моето дете, призна той.

„Ще заведа дело за отнемането на родителските й права. Подавал съм десетки хиляди сигнали в Отдела за закрила на детето, че тя удря моето дете. Имам документ, че е направила това, когато беше на 2,5 години. Тогава то казваше, че тя го удря и показваше бузата си. Сега синът ми не иска да ходи при нея“, заяви Нинов.

„От 5-ти до днес колко пъти е дошла до вкъщи, за да си вземе детето? Мога да кажа, че само веднъж, но аз не бях в къщи. Лъже, че ми е звъняла“, добавя той.

Не мога да стоя пред къщата му и да бъда заплашвана, каза пък Делина Григорова.