Ботев Пловдив постигна обрат като гост на Локо ГО, а в герой за канарчетата се превърна капитана Лъчезар Балтанов, който 15 минути след като се появи в игра вече бе вкарал две попадения.

Двубоят започна мечтано за домакините и още във втората минута Деян Христов матира стража на „канарчетата“. Основната роля за попадението бе дело на Антоний Балъков, който шутира мощно, кълбото се удари в страничния стълб и мина зад гърба на Кайзер, а на точното място бе опитният Христов, който вкара в празната врата.

В 6-ата минута Дуде направи отличен пробив отляво. Крилото стигна почти до аутлинята и центрира в наказателното поле, където обаче нямаше нито един добре пласиран играч на Ботев. В 21-ата минута гостите бяха близо до изравнителното попадение, но гредата спаси Крушарски. Алваро стреля много добре от пряк свободен удар, но кълбото не пожела да влезе във вратата на Локомотив.

В края на първата част “жълто-черните” се опитаха да натиснат домакините, но футболистите на Александър Димитров показаха изключително стабилна игра в защита.

Второто полувреме стартира добре за Ботев. Дуде Ндонгала си създаде пространство за стрелба. Крилото отправи топовен шут, но Крушарски направи отлично спасяване. Все пак в 57-ата минута резервата Лъчезар Балтанов изравни. Халфът показа класа и три минути по-късно, когато отново прониза стража на Локомотив (Горна Оряховица). Йордан Минев центрира в наказателното поле, където никой не попречи на капитана на “канарчетата” да се разпише с глава.

В 71-ата минута играчите на Николай Киров стигнаха до трети гол. В негов автор се превърна Алваро Юлиано, който заби изключително попадение с топовен удар от далечна дистанция.