Локомотив Пловдив победи Марица като „гост“ на собствения си стадион и продължава напред в турнира за Купата на България. Първото полувреме буквално измъчи и без това малкото зрители на този мач. Двата тима завършиха първите 45 минути 0:0, като чистите голови ситуации почти липсваха. Все пак двата отбора създадоха някои интересни ситуации. В първата минута Щерев от Марица стреля от воле, но Мори Диао се намеси и отрази удара му.

 

В 25-ата минута след недобре изчистена топка от защитник на Марица попадна в Симеон Райков, който стреля, но прати коженото кълбо в аут.  2 минути преди края на първата част новото попълнение на смърфовете Аяри пое на гърди, стреля, но шутът му мина над вратата на маричани.

 

Второто полувреме започна вихрено за Локо Пд, които откриха след само 2 минути игра. Велковски напредна по крилото, подаде успоредно на вратата. В получилото се меле токата се озова в краката на Мартинович, който откри резултата.

След 1 час игра Симеон Райков удвои преднината на черно-белите, след прекрасно изпълнение на пряксвободен удар, което не остави шансове на Илия Николов.

Само 2 минути по-късно обаче кършакалии се върнаха в играта с гол на Венци Гюзелев, който вкара след подаване от ъглов удар.

300 секунди по-късно обаче, черно-белите върнаха преднината си от два гола с попадение на капитана си в този мач Димо Бакалов. Халфът се разписа след извеждащо подаване на резервата Пауло Сержо.