Възрастна жена скочи на младо момиче с кучета, нападна я с юмруци, започна да я скуби и блъска. За дивия екшън разказа пред "Флагман" очевидец, който останал потресен от гледката. Инцидентът е станал вчера около 12 ч. в района на Старата поща.

Млада жена на видима възраст 22-23 г., се качила в тролейбус Т1 с четириногото си, което държала в ръце. Кондукторката направила забележка, че не може да се вози с домашния си любимец, тъй като в градския транспорт в Бургас е позволено да се качат само кучета водачи.

Момичето обаче отказало да слезе. В това време пътничка на средна възраст е скочила и започнала да крещи на жената да се маха. Тя казала на висок тон, че била алергична и ще да удуши кучето.

"Въпросната възрастна жена стана от мястото си и тръгна да посяга на кученцето, което беше 1 педя от пода - малко и беззащитно. След като не успя да стигне кученцето, посегна на момичето хвана я за косите и започна да я удря. Чантата и кученцето й паднаха, явно й бяха кипнали нервите и е напълно нормално да се самозащити, седейки си на мястото само се обърна, изрита я няколко пъти в корема стана и я удари в лицето, след което ние ги разтървахме”, обяснява още очевидецът и се пита що за човек трябва да си да нападнеш беззащитно куче, след което да налиташ на бой на млада жена, по-млада от нея с 20 г.

Управителят на общинския превозва "Бургасбус” инж.Петко Драгнев потвърди за инцидента. Той обясни, че в автобусите е позволено да се возят само кучета-водачи, тъй като те са обучени. От гледна точка за комфорта на болшинството за домашни любимци е забранено, тъй като има малки деца и алергични хора.