Много полемика имаше преди няколко месеца, когато Локомотив Пловдив набор 2002 загуби на Лаута от връстниците си от Ботев! Тогава и ние отправихме критики към решението на черно-белите шефове мача реванш да се играе на централния терен на стадион Локомотив вместо на изкуствения терен, където Ботев обикновено се чувства по-некомфортно. Старши-треньорът на черно-белите тогава отнесе редица критики, не само от медиите, но и от бивши играчи на Локо Пд. Бе наричан, как ли не, бяха използвани, какви ли не епитети за него. И така нещата постепенно се уталожиха! Ботев, след като отсрани Локо, стигна до финал с Лудогорец и го спечели, а на Лаута си казаха: "Е, поне сме отпаднали от шампиона!" Един родител пък тогава поиска право на отговор и му бе даден, разбира се. Та той, родителят на едно от децата в отбора на Локо, обяви, че Ботев победили, защото имали един "звезден" и "извънземен" в състава си (Става въпрос за Слави Шопов). Е, този звездния днес го нямаше (вкарваше за националния отбор), а Локо Пд отнесе 5 гола от същия този отбор на Ботев! Вратарят, бивш защитник до преди 1 година, видя и как топката се удря в гредите зад него два пъти, а съдията, за негово щастие, отмени и още 2-3 попадения, едното от които за много, много спорна засада, определена от сайта на Ботев като скандална.

И след целия този жълто-черен рецитал, изнесен от бившия черно-бял кадър Гешев, треньорът Георги Недевски заявява пред нашия репортер, помолен за коментар, че това е най-добрия мач на неговия тим срещу градския съперник. След като си загубил с 5 парцала, първото полувреме не си излязъл от половината си и си създал точно 2 голови положения в рамките на 5 минути в началото на втората част, да кажеш: "Толкова добре не сме си подавали срещу Ботев от 5 години"!?! Не знаем, как може да се нарече това! Според г-н Недевски последните 5-10 минути на мача са развалили цялостното впечатление от играта на Локо. И това го казваш при положение, че преди мача да влезе в тези последни 10 минути, тимът ти губи с 1:4 от градския съперник на собствения ти стадион. Е, жалко. Жалко за тези деца от този отбор, които според не малко хора имат качествата, но буквално са смачквани от специалиста, който им е начело.

Слава Богу, че този мач ще остане само в спомените на стотината фенове и родители, присъствали на него, защото домакините не са го заснели и няма, как всички да видят, какво се случи днес на изкуственото игрище на Лаута. А впрочем, защо дерби с Ботев Пловдив не се снима? Играеш с носителя на Купата на България от преди няколко месеца и се очаква, че точно от такъв мач при евентуален видео анализ ще можеш да покажеш грешките и добрите неща на своите футболисти. Явно на Лаута обаче не им е интересна играта и представянето срещу най-добрия отбор в България в тази възрастова група. Сигурно са вярвали, че Ботев без "звездния си пришълец", който нищо, че е от Пловдив, но бе обявен за такъв от по-горе споменатия родител, няма да са онзи отбор от преди 2-3 месеца. Да, но бяха. И Локо бяха същия безидеен тим, не можещ да върже повече от 3 паса, дори в собствената си половина. "Толкова добре не сме си подавали топката срещу Ботев от 5 години!" Честно ли?

А, какво искаше да каже Недевски с двете изречения: "То си личи, какво не ни достига! На мъжкия отбор, какво не му достига?" Срещу кого скочи? Срещу селекцията, която е негово задължение или срещу шефовете си в школата, че направо и на президента Крушарски? Г-н Крушарски, г-н Недевски има някакви претенции към работата в мъжкия тим, повикайте го, питайте го, какво не му харесва и моля ви се, вземете си бележка. Все пак този треньор за 5 години постигна цяла победа срещу Ботев на Лаута и записа 2, или 3 равенства. А днес, днес беше много доволен от креативността на неговите играчи, които "толкова добре не си подавали топката от 5 години"! Има, какво да научат спортно-техническото ръководство от г-н Недевски, г-н Крушарски. Все пак той от 15-16-годишни нападатели и защитници прави титулярни вратари, а на следващия мач те пак са полеви футболисти. Модерен футбол! Вземете го при мъжете, току виж Дани Кики станал прекрасен вратар, който улавя топката и после я пуска между краката си зад голлинията.