Като изключителна агресия, която обаче ще има и други прояви в обществото, кметът на Садово Димитър Здравков коментира пред Радио "Пловдив" скандалния случай с пребития от учениците си учител в  професионалната селскостопанска гимназия.  

"Поведението им тръгва от семейството, от основното училище", добави кметът на Садово. По думите му, това, че те са от малцинствата, не ги оправдава, особено след като самите те настояват за равноправие. 

В обществото се насажда опсано усещане за безнаказаност, а агресивните праяви се извършват от все по-млади хора, констатира Дмитиър Здравков.

"Учениците са от ромски произход, от обикновени семейства, работещи. Децата не са имали провинения, освен по 5 неизвинени отсъствия, и среден успех",  каза и  директорът на гимназията Димитър Йорданов.  

Наказанието  им ще  се определи след като приключат следствените дела. Най-тежкото е изключване от училището", уточни  директорът.  

Днес районната прокуратура в Асеновград  ще реши какви мерки ще се предприемат спрямо учениците – побойници.

Инцидентът стана във вторник, малко преди обед.  Тогава трима ученици от последния клас в гимназията започнали да отварят вратите на стаите от последния етаж по време на учебен час, под предтекст, че не знаят какъв час имат. Учителката по география влязла в спор с тях и потърсила помощта на зам.-директорката.

През това време учителят по английски, който също чул разправията в коридора излязъл и започнал да въдворява ред. 
Той повишил тон на едно от трите момчета. Афектиран от това 17-годишният ученик намерил дърво и се върнал, като ударил учителя по английски. Наложило се да се извика Спешна помощ за 40-годишния учител.

Освен лекари на място пристигнали и полицаи и инспектори от Детска педагогическа стая. За инцидента е информирано и Регионалното управление по образование.