Най-малко 119 души загинахав резултат на земетресение с магнитуд 7.1 по скалата на Рихтер в Мексико. Жертви има в градовете Морелос, Пуебла и Мексико Сити, където имаше големи разрушения в резултат на труса, предаде БГНЕС.
 
Броят на жертвите се увеличава непрекъснато, след като предишната информация сочеше 89 загинали, а данните отпреди минути говорят за вече над 200 загинали! За няколко часа бе прекъсната работата на международното летище "Бенито Хуарес" в Мексико Сити. Близо 4 милиона души останаха без електричество. В страната бе обявено извънредно положение.
 
 
По данни на Националната сеизмологична служба на Мексико, епицентърът на труса е бил на 12 километра югоизточно от селището Аксочиапан (щата Морелос), разположено на 111 километра южно от мексиканската столица. Огнището на земетресението е на дълбочина 57 километра.Часове след първото, ново земетресение, с магнитуд 4.9 по Рихтер, разлюля бреговете на Мексико, съобщава Европейският средиземноморски сеизмологичен център (EMSC).
 
Епицентърът му е на 98 километра южно от град Сан Франциско дел Мар в щата Оаксака. Огнището е на дълбочина 15 километра.Земетресението стана точно 32 години след това от 1985 година, в което загинаха над 10 000. Преди дни друго силно земетресение от 8,1 разлюля Мексико и отне живота на 98 души.

ВИДЕО (18+) ОТ УЖАСЯВАЩИЯ РАЗРУШИТЕЛЕН ТРУС ВИЖТЕ ТУК!