Истории за любов и чувственост... Понякога припознавате себе си в тях, а понякога просто откривате нов свят, за чието съществуване не сте подозирали. Всеки от тези филми има свой ритъм и настроение. Мислите, които споделят героите, е възможно да ви накарат да погледнете на преживяванията си под друг ъгъл.

„The Duke of Burgundy” (2014 г.), режисьор Питър Стрикланд

 

 

Филмът разкрива нюансите на женската привързаност и причудливите форми, в които тя може да съществува. След като го гледате, ще знаете, че отношенията не винаги са такива, каквито изглеждат на пръв поглед.

„Млада и прекрасна“ (2013 г.), режисьор Франсоа Озон

 

 

Цинизмът може отчасти да компенсира самотата, но няма да я излекува. Филмът ще ви накара да се замислите за младостта си и за съветите, които сме получавали тогава, но като че ли сме ги оставяли за селдващ живот.

„Не гледай надолу“ (2008 г.), режисьор Елисео Субиола

 

 

Филмът ще ви потопи в атмосферата на мистичен реализъм – младо момиче посвещава в тайните на тантрическия секс своя възлюбен.

„Елегия“ (2008 г.), режисьор Исабел Куишет

 

 

Филмът разказва за страстната връзка между известен професор и млада жена, чиято красота едновременно го очарова и обърква. Тяхната интимност ги променя повече отколкото и двамата са си представяли. Сексуалното им противоборство се превръща в любовна история - топла, остроумна и еротична.

„Female Perversions„ (1996 г.), режисьор Сюзан Стрейтфилд

 

 

В основата на сценария е книгата на психоаналитика Луиз Каплан, посветена на ролите, които жените изпълняват в съвременното общество и болката, която причинява изпълнението им. Може би ще разберете малко повече за женската и мъжката половина у вас.