Ремонт на стадион "Тодор Диев" в Пловдив! Там от вчера работят строителни бригади. Новината се разнесе мълниеносно в квартал "Кичук Париж" и накара феновете на закрития поради финансови проблеми шампион на България през 1963 г. Спартак Пловдив да мечтаят.

Ремонт има, но той е само на спортната зала, установи проверка на Glas.bg. От вчера се свалят старите прозорци, има сложени нови улуци, а работници разчистват обраслия с трева покрив, за да поставят хидроизолация.

От работниците на обекта разбрахме, че залата ще претърпи пълна промяна. Тя ще бъде само за художествена гимнастика. Всички дейности там се финансират от юношата на Спартак Пловдив, минал през Ботев и няколко клуба в Гърция бивш футболист Николай Праматаров. В момента той е председател на спортен клуб по художествена гимнастика Спартак Пловдив.

"Има идея и за стадиона да ремонтира, но е само идея, аз вчера говорих с него. Но засега е само залата и тя ще е за художествена гимнастика", сподели още пред нашия репортер един от работниците.

Към момента Спартак Пловдив развива само детски футбол. През пролетта се появиха информации, че мъжкият отбор ще бъде възстановен, но това така и не се случи. Собственик на стадион "Тодор Диев" е Община Пловдив, а от 29 август клубът по художествена гимнастика е влязъл във владение на залата. Надеждите са, че ремонтът ще приключи в началото на 2018 година.