Организацията за закрила на българските граждани (ОЗБГ) се вдига на бунт заради бития бургазлия Илиян Мавров. Протестът ще се състои пред Районната прокуратура в Айтос на 21-ви септември от 11:00 до 15:00 ч. и ще бъде под надслов "Не на прокурорското безобразие", съобщават в прессъобщение от ОЗБГ, цитирано от "Флагман"

"Целта на протеста е да се окаже подкрепа на пребития от цигани Илиян Мавров. На протеста се очакват около 200 души. Ще бъдат използвани знамена, транспаранти, мегафони и други помощни средства, които не са в разрез със закона", се казва в прессъобщението, в което е подписан Стефан Петров - знаково лице и неформален лидер на организацията.

На протеста няма да се толерира неморално поведение, агресия, физическа саморазправа, както и всяка друга форма, която противоречи на добрите законови намерения на организаторите на протеста, категорични са от ОЗБГ.

До тук се стигна, след като миналият петък тумба роми, предвождана от Руси Джамбазина пребиха в айтоското село Мъглен бургазлията Илия Мавров.