Операцията по кацането на Чайка в София, държа(в)на тайна, приключи с успех. Никой простосмъртен противник на Путин у нас не разбра точно кога ще кацне Чайка, откъде ще прелети, къде и по кое време ще бъде посрещнат от почетния караул в лицето на Цацаров, застанал в стойка “мирно” пред московския началник- видно от позата на Цацаров пред началника му на снимката, разпространена от нашистката прокуратура .

От официалния сайт на прокуратурата научаваме местните подробности ( след като по руска линия изпреварващо- както подобава на колониалните ни владетели- съобщиха за успешното приземяване на Чайка). http://www.prb.bg/bg/news/aktualno/glavniyat-prokuror-sotir-cacarov-se-sreshna-s-ge-1/:

“На 18 септември 2017 г. в Съдебната палата главният прокурор на Република България г-н Сотир Цацаров се срещна с генералния прокурор на Руската федерация г-н Юрий Чайка. Ръководителите на прокуратурите на двете държави подписаха Програма за сътрудничество между двете институции за периода 2017 – 2019 г. Противодействие на тероризма, борба с радикализацията и насилствения екстремизъм, както и противодействие на транснационалната организирана престъпност са темите, по които прокурорите на двете държави ще обменят практически опит.

Г-н Чайка е на двудневно официално посещение в страната ни, съгласно подписаното между него и главния прокурор проф. Борис Велчев на 9 октомври 2008 г. Споразумение за сътрудничество между прокуратурите на двете държави. В рамките на това споразумение ежегодно се осъществяват визити на български прокурори в Русия и на руски прокурори у нас. Обсъждат се практически въпроси като борбата с организираната престъпност и тероризма, както и законодателните инициативи, свързани с тези теми.

Юрий Яковлевич Чайка е роден през 1951 г. в гр. Николаевск-на-Амур, Хабарски район.

Отбива военната си служба през 1972 г. и постъпва в Свердловски юридически институт.

От 1976 г. започва стаж в прокуратурата, като последователно минава през длъжностите следовател и заместник-районен прокурор в Иркутска област. През 1983 г. оглавява Следствения отдел в Източно-сибирската транспортна прокуратура.

През 1992 г. Юрий Чайка оглавява прокуратурата в Иркутск.

През 1995 г. заема длъжността на първи заместник на главния прокурор на Руската федерация.

От 1999 до 2006 г. е министър на правосъдието на Руската федерация.

На 23 юни 2006 г. с постановление на Съвета на Федерацията на Федералното събрание на Русия, Юрий Чайка е назначен за Генерален прокурор на Руската федерация. Генералният прокурор на Руската федерация се назначава и освобождава от длъжност от Съвета на Федерацията, по предложение на президента на Руската федерация.

Юрий Чайка многократно е награждаван за заслуги.

Притежава ранг на държавен съветник по правосъдие.

Женен, с две деца”.

Готина биография!

Чайка е роден в “Хабарски район” ( дали все пак не е Хабаровски- да не се бърка с нещо баровско, ха, ха- баровско).

Или пък ни информират за толкова важното и за постсъветския човек обстоятелство ( не за някакви магистратури и професури, титли и почести в чужбина- и прочее международно признание), кога точно си бил отбил военната служба. 

А дали е отбивал и други повинности в съветски служби, за да бъде днес главен екзекутор в схемите на полковника от КГБ Путин- това не ни казват.  

Ще се изненадате, ако не сте проследили този сюжет, но най-невинното съобщение от биографията на Чайка, относно съществуването на двете му деца, всъщност е свързано с най-горещата новина от Москва във връзка с този деец на борбата  срещу престъпността в Русия , чийто син беше уличен най-официално само преди два дни в престъпление за грабеж в размер на 150 милиона рубли. https://www.svoboda.org/a/28739493.html

За вечно правещите се, че не разбират, когато не им изнася, подчертавам: това разкритие не е дело на опозиционера Навални, а на следователи, овластени достатъчно, за да си позволят да бръкнат в гнездото на Чайка. Макар че видеото на Навални би трябвало да служи за достатъчно доказателство за нашия жалък Цацаров, за да се опита да запази дистанция от Чайка. https://www.youtube.com/watch?v=eXYQbgvzxdM

Случаят с Артьом Чайка, когото руски следователи уличават в тежко престъпление дни преди посещението на баща му Юрий в България, ми напомня на сценката с друг Юрий- кмета на Москва Юрий Лужков. 

Дни след триумфалното му посещение в България за откриването на руския анклав “Камчия” на 9 септември 2009 г., с любезното (съ)участие на присъстващия новопомазан премиер Борисов, президентът Медведев и премиерът Путин разкараха третия по важност в руската властова йерархия столичен кмет Лужков от поста му заради прелялата чаша на неговия корупционен имидж, от която двамата върховни началници в Кремъл не желаеха повече да пият.

И се питам: да не би пък Чайка да пее в страната на Пеевски и Цацаров своята лебедова песен, преди тази важна птица да се окаже  още един умиращ лебед – като генерал Лебед, “случайно” загинал в хеликоптерна катастрофа, бидейки фаворит за наследник на Елцин, след което от ръкава на КГБ извадиха Путин ?

Share on Facebook