Парфюмните композиции от серията на REFAN - Blue Orchid пазят природата и не събуждат алергии

Най-ценната съставка на серия Blue Orchid на REFAN е органичното арганово масло. Ненапразно го наричат  „Течното мароканско злато“. От векове жените в Серена Африка го използват за готвене, козметика и лечение.

 Аргановото масло се добива от специален вид акация Argania Spinoza, наричана още “Дървото на живота”. Химичният му анализ показва, че то е полезно практически за всичко, свързано с естетическия външен вид - от главата до петите.  Високото съдържание на витамин Е помага в борбата  за намаляване на бръчките и за възстановяване на кожата. Полифенолите я защитават от вредните ултравиолетови лъчи, свързват се със свободните радикали и забавят стареенето.

Останалите му съставки допринасят за здравия вид на кожата, овлажняват я и я правят еластична.  Като „страничен ефект” изграждат и възстановяват увредените клетъчни мембрани. Освен това дават отличен целебен ефект  при стрии, акне, псориазис и екзема.

Аргановото масло е богато на стероли - основен елемент в най- външния слой на човешката кожа. Те се усвояват изключително лесно като предпазват колагена, повишават защитните сили на кожата и облекчават възпаленията.  Наличието на рядко срещаният антиоксидант ферулова киселина, прави аргановото масло важна съставка в различни козметични продукти против стареене.  Тя засилва действието си при излагане на слънце и затова арганът е особено подходящ за влагане в слънцезащитни  продукти .

ECOBOOST TM

С отговорност към опазване на околната среда и създаване на продукти с грижа за клиентите, в състава на новите серии с марка  REFAN са включени нестандартни парфюмни композиции, създадени с помощта на технология ECOBOOST TM.

Това означава концентрирани аромати с 10 пъти по-силен интензитет, което позволява по-ниски дози на употреба, по-малко алергенни съставки и по-ниски нива на замърсяване на околната среда.
Екомаркировката с лого на цвете е признание за добри стандарти и разпознаваемост.

Регенериращите  лосион и крем за тяло, както и крем за ръце

Съдържат органично масло от арган, съчетан със завладяващото и страстно ухание на орхидея. Леката и копринена текстура се топи, без да оставя мазни следи. Особено подходящ за суха, чувствителна или застаряваща кожа.

Спрей за тяло

Спреят за тяло с мирис на великолепен букет от таитианска орхидея - мощна и завладяваща емоция за сетивата.  Свежестта на прохладната нощ в съчетание с екзотични и зелени ноти.

Регенериращ шампоан за коса и тяло

Шампоан за коса и тяло със завладяващо и страстно ухание на орхидея. Масло от маслина прави кожата и косата нежни и хидратирани.

Парфюм за дома с ратанови пръчици

Мощна и завладяваща емоция за сетивата е характерният аромат на орхидея. Свежестта на прохладната нощ в съчетание с екзотични и зелени ноти. Приятно парфюмерийно присъствие за настроение и удоволствие.

Сапуните са пилинг-гъба, парче или ръчно правен – на килограм

Пилинг  сапунът-гъба Blue Orchid, парчето, както и ръчно правеният калъп, който се реже,  съдържат органично арганово масло, богато на Витамини A и E, което го прави ефективен антиоксидант. Съдържа омега-6 мастни киселини, определящи регенеративните му свойства. За кожата е естествен овлажнител, действа като омекотяваща и кондиционираща съставка.

Аргановото масло придава финес на сапунената пяна и омекотява.

Благодарение на устойчивото си развитие през последните две десетилетия, създавайки качествени продукти и със специално отношение към изискванията на потребителите, REFAN бе избран за "Любима марка на българите за 2017".

Компанията участва в националната класация в 2 категории – Козметика и Българска марка. Пловдивската козметика не само безапелационно спечели  първото място и в двете, но и оглави цялата надпревара, за което получи Златен сертификат.

ВСИЧКО ЗА Blue Orchid можете да намерите ТУК>>>