Понеже сме свикнали у нас да наричат “вандали” българите, които дръзват да изпишат истината за съветското наследство в България, питам отново: кои са всъщност вандалите? Не са ли точно онези, които слугински заличават следите от изписаната истина?

Поводът този път да поставя отново въпроса е случаят с изписания вчера призив да не бъде допускан в европейска България присъстващия в европейския забранителен списък за срещи с кремълски функционери и корупционери руски главен прокурор Чайка. Само часове са били достатъчни за чевръстите руски слуги у нас да го махнат. Посланието на следобърсачите отново е недвусмислено: тук охраняваме интереса на Москва без да се церемоним! http://clubz.bg/58458-nadpis_prizovava_chajka_vyn_ot_evropa

https://m.offnews.bg/news/Obshtestvo_4/Za-dobre-doshal-Chajka-van-ot-Evropa-video_665318.html

Междувременно в интервю за БТВ премиерът Борисов най-после взе отношение по въпроса за отношението към руската заплаха. Изказа се по типичен за него двойствен начин по Годишния доклад за националната сигурност на България през 2016 г., в който за първи път в официален български документ се говори за руската заплаха.

Като казвам “типичен” начин, имам предвид еднотипните глупости, с които Борисов се оправдава в редките случаи, когато от нападение минава към отбрана и оправдателен режим ( не че някой го е притискал с въпроси и настояване за важни уточнения в студиото!).

“Ако стане война, руските ракети са насочени към България”, “откри” Борисов известното на всеки обстоятелство, макар в доклада не тази заплаха да се има предвид, а намесата на Русия в България чрез хибридната й война чрез пропагадна, дезинформация, кибератаки и прочее гадни номера от арсенала на Кремъл, натъкващи се на гостоприемната пасивност на българските власти ( готови за заличат всеки протест срещу мракобесни емблеми на кремълската политика, като Чайка).

Борисов се застрахова, казвайки ( за първи път му се наложи да признае това), че, на всички форуми на НАТО Русия се сочи като основна заплаха за НАТО заедно със Северна Корея. С други думи, той лично няма мнение, но е длъжен да се присъедини към общото такова. Освен това, също така за първи път, чухме от Борисов да си признава, че е бил критикуван за двойнствената си позиция в отношението към Русия.

“Пази Боже, да стане война. Затова аз не допуснах за флотилията в Черно море и понесох доста упреци ( интересно, нито един от тях не е “изтекъл” в дружелюбните ни медии досега – бел. ivo.bg) от колегите в НАТО. Вкараме ли в Черно море големи военни кораби ( че кой е говорил за “вкарване на големи кораби”- идеята на румънския президент, посечена от Борисов в зародиш, беше наличните силии на натовските черноморски държава да се обединят – бел. ivo.bg), почнем ли с подводници, то ще заври накрая”.

“Ако стане война, ние ще се бием на страната на НАТО”, заяви най-сетне Борисов, сякаш има друг вариант за една натовска държава, освен да се държи като член на НАТО ( а всъщност има, но не по време на “гореща война”, а “само” по време на хибридна война без да оказва съпротива, какъвто е нашият случай).

За да подслади вкиснатите впечатления на петата колона и нейните началници в Москва Борисов не пропусна да изпрати послание за умилостивяване, свързвайки големия ( си) интерес от руските туристи и интересът газовият хъб “Балкан” да обслужва руски газ с това, че трябвало да се “говори за махане на санкциите срещу Русия”. От което още веднъж стана ясно, че между неговата фаворитка за президент ( обречена на провал от самия Борисов, който си призна, че е искал тя да загуби пред по-нахъсания защитник на борбата срещу санкциите) Цецка Цачева и и фаворитът на Москва за президент Румен Радев никога не е имало разлика по приоритения за Кремъл въпрос държавният глава на България, така и главата на правителството тук Борисов да подкрепят двуглавия руския орел, доказал се като граблива птица и спрямо Крим.

Share on Facebook