Славия буквално излъга Локомотив Пловдив на стадиона в парк Лаута и отмъкна всичките 3 точки, постигайки победа с 1:2. Столичани стигнаха до победата оползотворявайки две от трите си стигания до вратата на смърфовете.

През първата част двата тима не намериха правилния път към вратата и опасните положения не бяха много. Все пак домакините бяха по-активни и удари на Пламен Николов и Ванчо Траянов минаха встрани от гредите.

В началото на втората част гостите откриха резултата. При опит да пресече един пас Ванчо Траянов предостави топката на Галин Иванов на чиста позиция и крилото без да се бави прониза Илко Пиргов. Десетина минути по-късно обаче „смърфовете“ изравниха. При едно центриране отдясно в наказателното поле на Славия последва карамбол, при който топката стигна до Парвизджон Умарбаев на чиста позиция, който промуши топката покрай вратаря. 5 минути преди края на срещата нова грешка в защитата на Локомотив и отново на много опитен футболист – Пламен Николов, доведе до дузпа и гол в полза на гостите.

Дебют за домакините направиха двете нови попълнения Мохамед Муса и Аяри. Първият показа много сериозни качества, а пред вторият не се откриха толкова много възможности, за да блесне. Все пак дуото даде надежди, че ще е полезно на отбора на Локомотив.