ЖФК Пълдин загуби с 2:3 от "Севлиево Лейдис" в мач от втория кръг на шампионата при дамите. Поражението за състезателките на Ангел Славов дойде с гол в последната минута на двубоя.

Срещата не стартира по най-добрия начин за пловдивчанки също. Те получиха две попадения до 35-та минуа, като при второто останаха сериозни съмнения за засада. Все пак в 44-та минута Кръстина Иванова върна един гол за ЖФК Пълдин, което даде надежда на дамите, че могат да повторят мача си от първия кръг. 

След почивката те бяха по-стабилни, но съдийски отсъжданията значително развалиха двубоя. Едно от на странните такива бе, когато след изпълнение на тъч бе маркирана засада на състезателка на пловдивския отбор. Все пак ЖФК Пълдин стигна до изравняване в 80-та минута чрез Михаела Арабаджиева - 2:2. В последната минута на срещата обаче гостенките от Пловдив допуснаха попадение и не можаха да спечелят точката навън.

В следващите две седмици в първенсвото при дамите ще има пауза заради световните квалификации на девойките до 17 години. Представителка в тази формация на националния тим от ЖФК Пълдин е капитанката Гергана Илийчева.