Ботев победи Локомотив с 2:0 и взе пловдивското дерби в мач от втория кръг на Елитната юношеска група до 15 години. Попаденията паднаха в края на двете полувремена.

Двубоят започна с домакински натиск  още от първата минута. "Канарчетата" натикаха съперника в неговата половина, но не успяваха да стигната до чисти голови ситуации. Противно на играта на терена Локомотив пръв достигна до изгодно положение при контраатака, но добрата намеса на стража на домакините остави резултата непроменен. Малко преди края на първата част Ботев получи прави да изпълни наказателен удар. Зад топката застана Иван Аврамов. Той стреля , вратаря спаси, но играчът в жълто-черно се поправи и отбеляза за 1:0.

През втората  Ботев продължи да контролира събитията на терена. Второто попадение в тяхна полза падна в края на частта. Точен за жълто-черните Николай Филипов, който  получи топката в наказателното поле и след като я пое отправи неспасяем удар в далечния ъгъл за 2:0.

По този начин "канарчетата" имат пълен актив от 6 точки след първите два кръга, докато "черно-белите" са последни с 0 точки.