Взрив разтърси лондонското метро на станция Parsons Green в Западен Лондон, предава "Дейли мейл".

Няколко души са получили жестоки обгаряния по лицата, когато взривно устройство е отприщило истински огнен ад на перона в пиковия сутрешен час. На снимки се вижда, че устройството е било завито в торбичка за пазар от веригата "Лидл".

Взривът е избухнал около 8:20 ч. местно време и е причинил паника сред пасажерите, които хукнали да се спасяват от мястото на експлозията.

Мястото на инцидента веднага е било отцепено от тежковъоръжени специални части. Пожарникарски екипи и линейки също са пратени в района. И докато Фейсбук и Туитър бяха залети от съобщения за терористична атака, от "Скотланд ярд" съобщиха, че са наясно с реакциите в социалните медии, но ще дадат официална иформация, когато това е възможно.

По-късно от полицията потвърдиха, че разглеждат инцидента като терористична атака. Посолството ни в Лондон е отправило запитване към местните власти за пострадали български граждани при инцидента в метростанция „Парсънс Грийн” в британската столица от тази сутрин. Към този момент полицейските власти не съобщават допълнителни детайли за инцидента, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР).

На мястото са изпратени екипи на лондонската полиция и линейки. Към 12.00 часа българско време няма информация за жертви при инцидента.

Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурните телефони на посолството в Лондон: + 442075813144 и + 442075849400.

***

radio999.bg