Хулиган блъсна жена пред градски двуетажен автобус, шофьорът светкавично зави и спаси живота й, но вече четвърти месец полицията в Лондон удря на камък и не може да открие наглеца. 

Драматичната случка се разиграва на 5 май тази година, когато бягащ за здраве мъж изхвърли 33-годишната минувачка на моста "Пътни", чието име полицията пази в тайна, отбелязва Канал 3.

Само забележителният рефлекс на водача на двуетажния автобус Оливер Салбрис спаси живота на жената - буквално за сантиметри. Запитан дали смята блъскането за умишлено, шофьорът отвърна: "Да, освен ако бегачът не е бил сляп". Полицията подозира, че жертвата и хулиганът са се познавали. Скотланд Ярд пусна нови снимки на издирвания мъж с надеждата някой да го идентифицира.

"Гледах си пътя и изведнъж видях сблъсъка между бегача и жената", каза Салбрис по време на първата си среща с медиите от май насам и добавя: "Всичко беше на косъм, мислех, че ще я ударя. Ако не бях извъртял волана, щях да й размажа главата. Беше си чист рефлекс - и слава Богу! Изглеждаше, че той го направи нарочно. Този трябва да бъде заловен и съден".

След като спрял рейса, шофьорът помогнал на жената, която била в шок. "Тя седеше на земята, плачеше, беше  шокирана". Мъжът не само не спрял, а продължил  да си тича, като за капак 15 минути по-късно се върнал по същия маршрут и минал отново покрай жертвата си към Фулъм, където се предполага че живее.

Миналия месец полицията арестува 41-годишен американски бизнесмен, но той доказа, че по време на атаката е бил в САЩ.