Допълнителни указателни табели поставя община Асеновград на възлови места в града, които ще посочват пътя към Кръстова гора. Мярката се налага заради очаквания засилен трафик към манастирския комплекс за празника Кръстовден, както и заради големите ремонти по Водния цикъл, които затвориха основни градски улици.


Интензивен трафик и задръствания ще има по булевард "България". Там се очаква да се образуват "тапи"на кръговото кръстовище, което временно е затворено, обясни зам.-кметът по транспорт в общината Димчо Темелков. 

Две нови указателни табели ще насочват пътуващите от Пловдив и Поповица. 

Едната е точно на кръговото кръстовище на "България", а другата на светофара на квартал "Запад". Така ще се улесни трафика на пътуващите по пътя Поповица- Асеновград- Смолян. На най-конфликтните места по маршрута за Кръстова гора ще има и пътни полицаи, които допълнително ще регулират движението. 

Йеромонах Серафим от църквата „Покров Богородичен“, съобщи, че в този час продължават да пристигат автобуси и леки автомобили.  Очаква се хиляди богомолци да пренощуват на това свято място. 

Според легендата, тази вечер небето се отваря и хората получават изцеление от болести, намират утеха в скръбта, надежда и упование в беди, радост и мъдрост да изжевеят спокойно земните си дни.