Отборът на Ботев Пловдив постигна убедителна победа с 4:1 над гостите си от Нефтохимик в мач от шампионата при 19-годишните, предаде репортер на Glas.bg.

Двубоят започна с лек домакински превес, като жълто-черните имаха контрола в центъра на терена. В 12-ата минута Ботев пръв стигна до голово положение, след като Здравко Жилов финтира двама противникови играчи и стреля с левия крак, но не намери рамките на вратата. Минута по-късно "шейховете" отговориха с пробив и удар на Кристиян Парашкевов, но и те не стигнаха до гол. В 23-тата минута все пак "канарчетата" поведоха в резултата. Ангел Бастунов проби отляво залъга бранител на Нефтохимик и излезнал сам срещу стража на гостите не сбърка. След гола си домакините не спряха с натиска и можеше да удвоят след много добро двойно между Жилов и Бастунов, като първия завърши, встрани от вратата. Все пак в 40-тата  минута при изпълнение на корнер Жилов сложи топката на главата на Васил Василев и той наказа Мартин Шейтанов - 2:0

Втората част на двубоя започна изключително вихрено, като в рамките на пет минути бяха регистрирани два гола и една греда. В 48-та минута Жилов можеше да отбележи трето попадение за тима си след пас на Богданов, но ударът му намери напречната греда. Минута по-късно Нафтата наказа този пропуск. Кристиян Парашкевов върна гол,  извисявайки се над "жълто-черната" отбрана -2:1. Радостта за "шейховете" обаче бе много кратка. В 51-та минута Здравко Жилов проби отдясно и извади за Златков и той върна аванса от две попадения - 3:1. В самият край на мача Милен Златков оформи крайното 4:1 след контраатака на домакините.

 

ПФК Ботев ПД U19
33  Симеон Василев Симеонов - ВРАТАР
2  Димитър Красимиров Калчев - КАПИТАН
5  Василен Стелиянов Марков
6  Васил Иванов Василев
4  Рангел Запрянов Костурски
3  Георги Пламенов Стайков
10  Здравко Емилов Жилов
8  Ангел Георгиев Бастунов
18  Димитър Петров Богданов
13  Милен Иванов Златков
11  Кристиан Антонов Добрев
 Резерви
26  Рангел Георгиев Рангелов - ВРАТАР
21  Георги Маринов Георгиев
19  Георги Павлов Дянков
17  Евгени Димитров Димитров
7  Илиян Димитров Томов
9  Мартин Сергеев Татаров
15  Светослав Цветелинов Славчев