10 години затвор заплашват Лазар Влайков, председателя на общинския съвет в Септември, ако се докаже, че е нарушил правилата за носене на оръжие по време на рожден ден във Виноградец, каза Румяна Арнаудова, говорител на главната прокуратура в сутрешния блок "Здравей, България" по Нова тв.

Според нея акцентът на обвинението ще бъде, че не са взети необходимитие мерки за сигурност и са нарушени правилата в закона, които гарантират живота на гражданите. Абсолютната забрана да не се носи оръжие, когато човек е пиян, е нарушена от Влайков и това се наказва с 10 години затвор.

"Предстои да се извърши служебна проверка на досъдебните производства срещу Влайков, които са били водени досега", каза още Арнаудова. По думите й показанията на 6-годишното дете, за което се говори, че уж било натиснало спусъка, са само едно от доказателствата в тази история.

Очакват се и резултатите от експертизата, които да докажат кой точно е произвел изстрела по време на семейния празник, на който са намерени 126 гилзи.