Грандиозно. Така с една дума може опише 13-ото поредно издание на Есенния салон на изкуствата в Пловдив. Всъщност, салонът вече започна на 22 август с фестивала "Класик Open air" на Римския стадион. Иначе официалното откриване ще е на 3 септември с концерта "50 години "Щурците" на Античния театър.

"В тазгодишното издание ще има над 20 фестивала и над 100 събития", похвали се заместник-кметът по култура Александър Държиков днес.

Програмата пък е повече от богата, интересна и изпъстрена със събития. Сред тях  най-отчетливо се открояват театралният фестивал "Сцена на кръстопът", "Нощ/Пловдив 2017", международният фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща" и Sound of the Ages, който тази година ще доведе на вековната сцена на Античния театър Devin Townsend,  Marillion и  Manfred Mann's Earth Band.

Едно от интересните събития ще е фестивалът "Тримонтиада", с който "Виена танцува валс с Пловдив на сцената на Античния театър".

Публиката ще може да се радва и избира да посети многобройни изложби, концерти, театър, камерна музика, опера, джаз, джем-сешъни.

Есенният салон на изкуствата ще продължи до 4 ноември, като се очаква всички събития да преминат при огромен зрителски интерес, който през годините расте лавинообразно.