Преди броени дни се състоя традиционният конкурс "Мис Лято", на който козметична компания Refan бе платинен спонсор и в качеството си на такъв, излъчи своя победителка - "Мис Лято Refan". С титлата се окичи Валерия Джунева, която бе наградена лично от Велина Евтимова - представител на бранда, спечелил само преди няколко месеца в национален бизнес конкурс престижния приз -"Любима марка" в цели три категории. Секунди, след като стана "Мис Лято Refan'', Валерия бе обявена и за "Мис Лято London". Каква стойност имат за нея тези титли и как вижда бъдещето си, ще прочетете в първото й интервю след "короноването":
 
- Как се чувствате като носителка на титлата "Мис Лято Refan" и "Мис Лято London"?

- За мен е чест, да бъда носителка на тези две титли.Чувствам се приятно изненадана и по-уверена във възможностите си за развитие в тази сфера. Всяка една победа, макар и малка е крачка към успеха.

- С какво според вас спечелихте журито?

- Според мен, аз спечелих журито с поведението си на подиума и може би с импровизацията, благодарение на театралното изкуство с което съм се занимавала, когато Евгени ми зададе не лесната задачка да изиграя ватман. И не на последно място с излъчването си, все пак Мис Лято залага на естествената и неподправена българска красота.
.

- .Имате ли предишни победи в подобни конкурси?

- Мис Лято е вторият конкурс, в който участвах. През Юли в Кърджали се състоя Мис Родопи, където се класирах в топ 3, станах втора подгласничка на победителката.
Като малка съм участвала в регионални детски конкурси за красота, но не ги считам като опит, по-скоро са спомени от безгрижното ми детство.

- Как ще се подготвите за предстоящата ви изява в Лондон и вълнувате ли се от тази възможност?

- Само титлата е "Мис Лято Лондон", предстоящи ангажименти в Англия свързани с Мис Лято 2017 нямам.

- На видно място в дома си ли поставихте короната? На снимките с които разполагаме тя изглежда доста луксозна?

- Като един ексцентричен лорд, Евгени е притежател и на двете корони и трескаво ги пази. Характерът в случая им е символичен, но за мен беше чест дори и само за вечер да я понося. Сигурна съм, че като гост на неговите партита ще ми се отдаде възможност отново да се украся с нея.
Короната която краси дома ми е тази от Мис Родопи 2017. Нея подарих на майка ми, веднага след конкурса. Още от малка съм свързвала този аксесоар с принцесите. Една такава, трябва да бъде нежна,добра и възпитана дама. Майка ми е човекът, който ме научи на всички тънкости в това да бъда достойна за короната, затова първата такава спечелена е за нея, в знак на благодарност.

-  От колко годишна се занимавате и участвате в конкурси?

От скоро се занимавам с мода. Въпреки, че още от малка имам желание да се снимам, да позирам, да дефилирам, родителите ми настояваха да навърша пълнолетие, да продължа да уча и чак тогава да се занимавам с всичко, което ми доставя удоволствие. Като разбира се, строго следят всеки един ангажимент , който поемам и това, той да не пречи на развитието ми в ученето.

-  До къде стигат мечтите и амбициите ви?

- Има поверие, че ако много искаш мечтата ти да се сбъдне, не трябва да я казваш на никого. Когато си поставя нещо за цел, влагам цялата си енергия и правя всичко възможно това да се случи. Определено обичам предизвикателствата и винаги си поставям високи цели. Не харесвам да говоря за това, предпочитам да излагам само крайните резултати.

-  Всички знаем, че конкурсите за красота и моделството са до едно време, с какво бихте искала да се занимаване след това, какво учите и какво ви влече най-много?

В родния ми град Пазарджик завърших Езикова Гимназия със засилено изучаване на немски и английски език. В момента с интерес изучавам политически науки в УНСС, надявам се и международни отношения след време. Най-много ме влечат езиците, затова обмислям по време на следването ми да науча поне още 2 езика(западен и източен). Също така съм планирала стажове, специализация в тази насока. В контраст с това през ученическите години се занимавах с музика, танци-/гимнастика, народни и спортни/, и театър. Винаги съм искала работният ми ден да е различен от това да подписвам куп документи в офиса. Артист съм по душа, дори в ежедневието непринудено пея, танцувам и дори влизам в роли, разсмивайки семейството и приятелите ми.
Все още съм пред дилема по кой път да поема,времето ще покаже.
С безрезервната подкрепа, която получавам от семейството и най-близките ми приятели съм способна да постигна много.