"Хората съдят Адриано прекалено прибързано - спомня си моделът, която живя с нападателя над 3 години. - Той просто бе различен, не някой лигльо, който се напиваше и си харчеше парите за глупости. Чувстваше се нормален само във Вила Крузейро, при неговите хора.

Дори в пика на славата си отиваше винаги там, разхождаше се бос, пускаше хвърчила с децата и им раздаваше лакомства. Подстригваше се при приятел от детските години, не се притесняваше, че се познава с Ред Командо... Просто това бе неговият живот, а не този пред камерите и медиите."

Ред Командо е банда, която има зад гърба си всички възможни престъпления, които можете да си представите. Искате да си купите наркотици, пушка, пистолет или момиче за вечерта? Те са хората в тази част на Рио.

Адриано е като Джекил и Хайд в периода след смъртта на татко му.

През деня купува огромна къща в края на фавелата и я подарява на няколко семейства, които са останали без техните домове, сринати от булдозери.

Вечерта харчи около 20 000 долара за кокаин и проститутки, за себе си и групичката приятели от детството, но вече в луксозен нощен клуб в Рио. Снима се с гангстерите от Ред Командо, държи пушка като тях и прави знака им. Не се интересува от репутацията.

Арестуваха го за притежаване на кокаин, за незаконно оръжие, а накрая и след престрелка пред дискотека, с която се оказа, че не е пряко свързан... Просто компанията, с която е там, влиза в конфликт и някой открива огън.

Това е историята му. Днес е на 35 и живее във Вила Крузейро. Ако бе следвал пътя, начертан от Интер, Парма, Фиорентина или Рома... Ако бе приел в някакъв момент оферта от Реал или Барселона, а те бяха реални в разцвета на суперсилите му, днес можеше още да играе.

Да е навъртял 100 мача за Бразилия, да е претендент за "Златна топка". Да е вкарал много повече от тези 177 гола в около 400 мача, които остават в статистиките.

Да е наследник на Феномена, за какъвто го сочеха.

Той обаче избра да не е Император на терена, а да е един от фавелата.

И не е известно досега да се е разкаял или съжалил пред някого за избора си.