©
Архивна снимка
Служителите на реда предотвратиха разрастване на скандал между две фамилии в село Христо Даново. Свадата възникнала пред магазин снощи между 43-годишен представител на едното семейство и двама от другото, на 34 и 28 години. Скоро в подкрепа на двете страни се намесили и техни съселяни, които започнали да се замерват взаимно с камъни и стъклени бутилки. Това съобщиха от ОД МВР Пловдив.

По време на конфликта 23-годишен местен жител произвел изстрели с незаконно притежавана ловна пушка срещу групата на опонентите си. След подадения сигнал на телефон 112 на място веднага били изпратени полицаи от РУ - Карлово. В резултат на бързите им действия разрастването на масовото сбиване било предотвратено, без да има сериозни последици. 

В болница за прегледи са постъпили 14 участници, които получили повърхностни рани в резултат на изстреляните ловни сачми. Медицинска помощ е оказана и на мъж, ударен по главата с камък. По данни на лекарите, никой от пострадалите не е с опасност за живота. 

С протокол за доброволно предаване незаконното оръжие е иззето. 23-годишният младеж е задържан за срок до 24 часа. С разпореждане на Районна прокуратура - Карлово по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава разследващ полицай.