Главният съдия на срещата между Сокол Марково и Пирин Благоевград от първия кръг на Елитната група до 17 години е със спрени права за неопределено време, след като жалбата на тима от Пловдивско срещу него бе уважена от СК на БФС.

Вижте цялото съобщение на футболната централа:

Днес, 29.08.2017г. на свое извънредно заседание СК на БФС направи анализ на изминалия 7-ми кръг от Първа професионална лига, както и на жалбата от съдийско естество на ФК "Сокол " Марково за срещата от 1-ви кръг на U 17 между отборите на ФК „Сокол“ Марково и ФК „Пирин“ Благоевград и взе следните решения:

  1. За незадоволително представяне и допуснати груби явни важни грешки, които влияят пряко върху крайния резултат от футболната среща от 7-ми кръг между отборите на ПФК „Черно море“ и ПФК „Септември“ София  и са неприемливи за нивото на асистент съдия от професионалния футбол, повтарящи се и в предни негови съдийски решения и съгласно чл.51 т.5  от Правилника на футболното съдийство в България  изважда от ранглистата на асистент съдии в ППЛ Николай Тодоров Христов – асистент съдия на горепосочената футболна среща.
  2. За допусната явна важна грешка, влияеща на крайния резултат спира съдийските права за неопределен период от време на Петър Николов Джугански – асистент съдия на срещата от 7-ми кръг от ППЛ между отборите на ПФК „Левски“ София и ПФК „Славия“ София
  3. След като разгледа жалбата на ФК „Сокол“ Марково и изгледа предоставения видеоматериал, спира съдийските права за неопределен период от време на Николай Георгиев Стоянов – главен съдия на срещата от 1-ви кръг от U17 между отборите на ФК „Сокол“ Марково и ПФК „Пирин“ Благоевград за неопределен период от време.