Всяка жена обича слънцето, пясъка полепнал по кожата и морските пръски, които блестят като диаманти. И все пак незаменимите слънчеви лъчи,  могат да ни изненадат и с един не толкова приятен ефект. Те  ускоряват стареенето на кожата. Първите признаци са малки фини бръчици, загубата на блясък и стегнат вид на кожата. В резултат на  непрекъснатата атака на свободните радикали се забавя  клетъчния метаболизъм и синтеза на колаген. Кожата се дехидратира, бръчките стават все  по- изразени и дълбоки. Появява се нуждата  от специална грижа.

Решението е в няколко лесни стъпки- борба със свободните радикали, подхранване на кожата с колаген и защитата й от УВ-А и УВ-Б лъчите през деня. Серия Маслина на Refan - компанията, която тази година спечели приза "Любима марка на българския потребител за 2017 г.", както и първите места в категориите "Козметика" и Българска марка", съчетава цялостната грижа за борба със стареенето.

Мицеларна вода Маслина- Продуктът е задължителна част от хигиената на стареещата кожа. Той притежава изключително толерантна формула, безпощадна към замърсяванията и грима, включително е и водоустойчив. Маслото от маслина подхранва и омекотява кожата. Екстрактът от ядката, богата на сапонини, отстранява замърсяванията и грима по естествен  начин като намалява възникналите възпаления и действа хидратиращо. Не е необходимо изплакване.

Дневен крем Маслина- обогатен е с масло и екстракт от маслина.

Маслото от маслина е едно от най- древните средства за запазване на красотата на кожата. Високото съдържание на витамин Е го прави ефикасно средство за борба със свободните радикали и преждевременното стареене на кожата. Богато е на мононенаситени мастни киселини, които действат хидратиращо, омекотяват и подобряват еластичността на кожата. Помага за възстановяването на кожата, след прекомерно излагане на слънчева светлина, замърсявания, цигарен дим и други вредни фактори.

Той е много ефикасен антиоскидант. Действа противовъзпалително и регенерира кожата. Освобождава тъканите от натрупаните токсини. Забавя процесите на стареене на кожата.

Цялостната грижа за въстановяването на кожата се допълва и с морскиколаген, който възстановява еластичността и изглажда бръчките и овала на лицето. UV- А и UV-В филтрите защитават от вредното въздействие на слънчевите лъчи и предпазват от фотостареене.

Нощен крем Маслина е задължителен завършек на грижата Ви за кожата на лицето и шията. Екстрактът и маслото от маслина са богати на антиоксиданти и неутрализират свободните радикали като предпазват клетките от стареене.  Морски  колаген, витамини А, Е и провитамин В5 се борят с възникналите вече бръчки, регенерират кожата и възстановяват нейната еластичност.  Капсулите с витамин Е осигуряват дълготраен ефект на антиоксидантите.

Околоочен крем Маслина  - бори се със стареенето в зоната около очите. Хидратира и изглажда кожата и възстановява нейната еластичност. Екстрактът от маслина, богат на антиоксиданти, неутрализира свободните радикали, изглажда околоочния контур и забавя процесите на стареене на кожата. Маслото от ший се разтапя върху кожата, като я регенерира и подхранва. Екстрактът от див кестен и натурален бизаболол подобряват кръвообращението и намаляват тъмните кръгове около очите. Не съдържа парфюм.

Спрей за коса Маслина се грижи за стареещата или третирана коса. Изглажда косъма по дължина, подпомага разресването и придава блясък и мекота при редовна употреба.  Екстрактът от листата на маслина се бори с окислителните процеси в косъма, които го увреждат като структура и като цвят.  Провитамин В5  и морския колаген изглаждат релефа на косъма, възвръщат блясъка на косата и я изпълват с обем.

Шампоан  за коса и душ гел Маслина са обогатени с екстракт и масло от маслина, които се грижат за запазването на цвета на косата и стимулират  жизнените й функции.

Крем за тяло Маслина финализира грижата против стареене на кожата. Обогатен е с масло и екстракт от маслина. С антиоксидантното си действие те неутрализират свободните радикали, които разрушават колагена. Витамин Е и колагенът хидратират и подхранват кожата, като я изглаждат и забавят нейното отпускане.

Сапун „Маслина – Обогатен с чисто маслиново масло и екстракт от смолата на индийското дърво Boswellia Serrata.Почиства и омекотява кожата.Подходящ е за всеки тип кожа,особено чувствителна и лесно дразнима.

Пилинг сапун гъба “Маслина– съчетание на глицеринов сапун с пилинг гъба – нежен масаж за вашата кожа,премахва мъртвите клетки.С маслиново масло,което възтановява кожата на клетъчно ниво.

Всичко за серията Маслина на Refan можете да откриете ТУК>>>