© Plovdiv24.bg
Подновяват се протестите срещу беззаконието в циганската махала в Асеновград. Това каза Миа Сердарева от Инициативния комитет на протестиращите. По думите й все още няма яснота колко души ще подкрепят протеста тази вечер.

"Искаме равни права и задължения за всички. Съществува фалшива реалност вече 27 години, всичко е на приказки, а реално нещата стоят иначе. Обещаха, че жителите в циганската махала, които не са регистрирани в Общината, ще бъдат изселени,такова нещо не се е случило, няма и да се случи", добави Сердарева. 

Според нея откритата преди дни полицейска приемна в кв. "Лозница" няма да реши проблема, тъй като петимата полицейски служители, които ще работят там, са твърде недостатъчни. Поредният протест започва в 19:00 часа пред паметника на Цар Иван Асен II и се очаква да бъде подкрепен от народната певица Валя Балканска. По-късно шествието на протестиращите ще се насочи по пътя Асеновград- Смолян. Очаква се протестиращите да блокират за кратко движението в района на разклона за Асеновата крепост.