Ботев Пловдив успя да отмъкне точка при гостуването си на Етър във Велико Търново (1:1). Канарчетата поведоха в резултата още в началото на мача с попадение на Вияна, но до края на срещата се задоволиха предимно да се отбраняват.

Гостите откриха резултата в 9-ата минута след отлична комбинация през центъра на терена. Балтанов изведе Виана очи в очи с Иванов. Нападателят стреля, вратарят на болярите спаси, но при добавката на бразилеца бе безпомощен – 1:0 за Ботев.

След 180 секунди Иван Вълчанов опита да изравни, но шутът му от 20 метра профуча покрай дясната греда на Кайзер. Секунди по-късно Сашо Александров центрира към Бадара, който стреля с глава, но в ръцете на стража на пловдивчани.

В 20-ата минута Румен Руменов овладя топката пред наказателното поле на гостите и стреля, но отново покрай вратата. Девет минути по-късно Бадара се извиси над централните защитници и стреля опасно с глава, вратарят на Ботев не мръдна, но за негов късмет топката излезе в аут.

Натискът на Етър даде резултат в 31-ата минута, когато поредна добра атака завърши с центриране на Сашо Александров към Бадара, централният нападател на виолетовите отправи удар с глава и след лоша намеса на Кайзер топката спря в мрежата на Ботев за 1:1.

Ботев отговори с опасна атака в 42-ата минута. Тогава Виана овладя на гърди в наказателното поле на домакините и подаде към нахлулия на скорост Фелипе Бризола, но малко не достигна на нисичкия нападател да засече топката от 5-6 метра.

Етър продължи да е по-активен и в началото на втората част, когато пробив на Димо Атанасов завърши с центриране към Иван Стоянов, който шутира опасно от воле, но в аут. Домакините продължиха да търсят втори гол, но в 67-ата минута Ботев можеше отново да излезе напред в резултата след груба грешка на Сашо Александров. Защитникът опита да подаде на свой съотборник пред собственото си наказателно поле, но намери играч на Ботев. Последва пас към Виана, който излезе очи в очи с Иванов, но не си поведе добре топката и позволи тя да му бъде отнета.