Тези здравословни семена са известни също като семена за канарчета , или “ птичи семена „. Да, правилно сте прочели, пише „За жената“.

Това са семена, които хората обикновено използват, за да хранят птиците си!

Но, знаете ли, че хората могат да използват и консумират тези семена. Причината е, че това семе съдържа големи количества аминокиселини и ензими, които са изключително полезни за човешкото тяло.

Експерти твърдят, че този вид семе съдържа големи количества от ензима липаза, който е изключително полезен за храносмилането. Този ензим разгражда мастните клетки, така че те могат да се абсорбират бързо през червата. Липазата има много висока хранителна стойност, но също така служи за намаляване на симптомите на диспепсия и цьолиакия. Количеството протеин, открит в семената се усвоява лесно и те са по-малко вредни за човешкото тяло.

Експертите също така казват, че този вид семена, съдържат различни видове растителни протеини. Тези супер здравословни семена са много полезни за забавяне на процеса на стареене и стягат кожата. Те могат да помогнат за възстановяване на панкреаса и да ви помогнат да контролирате диабета. Ензимите, които се съдържат в тези семена са истински природен лек.

Те са много полезни за намаляване на подуване на вътрешните органи, такива като бъбреци, черен дроб и панкреас. Трябва да знаете, че тези семена са много полезни за премахване на излишните течности от човешкото тяло, и са много ефективни при лечение на хипертония. Те може също да помогнат с други здравословни проблеми, като например гастрит, язва на стомаха, подагра, оток, затлъстяване, подуване на корема, целулит. Намаляват цирозата чрез увеличаване на броя на хепатоцити в черния дроб.

Ето какво трябва да направите – на първо място, трябва да накиснете 5 супени лъжици семена във вода и да ги оставите за една нощ. И след това, на сутринта, да ги сложите в блендер. Добавяте малко мляко или плодове, ако искате и смилате. По този начин, подготвено, млякото е силно питателна и енергийна напитка, за да започнете деня и чудесен начин да завършите деня. Вечерта е времето, когато трябва да го пиете топло.