23-годишната жителка на САЩ Аманда Маклафлин на практика не излиза от дома си, защото страда от рядко заболяване – синдром на постоянна сексуална възбуда (Persistent Sexual Arousal Syndrome, PSAS). Младата жена почти винаги се намира на границата на оргазъм, пише Mirror.

Освен това болестта на Аманда е съпроводена от болки в краката и в таза. Независимо от старанието на приятеля ѝ да облекчи страданията на девойката, сексуалното напрежение не я напуска.

„Целият ми живот щеше да бъде друг, ако го нямаше този проблем. Щях да бъда много по-щастлива. Това че постоянно съм възбудена никак не е весело. Но моят приятел никога не ме е упрекнал за това ми състояние”, разказва Аманда.

Лекари от щата Мичиган са изразили готовност да помогнат на американката да пребори болестта. По думите на д-р Приянки Гупта, вече има лекарства, които могат да облекчат страданията на Аманда, но лечението ще бъде дълго.

Преди лекарите да поставят тази диагноза, родителита на Аманда смятали, че тя просто е побъркана на тема секс. Сега обаче майка ѝ признава, че се чувства виновна за тази си мисли.