Нови разкрития за зверското престъпление - убийството на 11-годишната Никол, направи  адвокатът на обвиняемия Иван Иванов. По думите на Камен Кънев двамата с Никол водели усилена кореспонденция във Фейсбук от около седмица. Фаталната вечер в асансьора в жк "Меден рудник" била втората среща на живо на учениците, информира "Флагман".

Според Кънев няма данни някой от тях да е употребявал алкохол или наркотици през живота си. Той не може да каже точно какво е правел подзащитният му в бл. 108 в жк "Меден рудник", тъй като и самият Иван нямал еднозначен отговор за това: "Не може да каже какво точно са правели там. Или са отивали при някого, или по-скоро са търсели някакво място”, уточни Кънев.

Според него версията за пушене на наргиле, която разви прокуратурата, е твърде пресилена. Адвокатът твърди, че Иван не е искал да убива Никол. Въпреки това 15-годишният бургазлия е носел в себе си кухненски нож, който е оръжието на престъплението.

На въпрос защо тогава му е било необходимо хладното оръжие, Кънев отговори: "Със сигурност не, за да я убива. Може би искал да я сплаши, да я боцне”. След това съвсем спокойно отишъл да играе на криеница с приятели. 

Преди минути Бургаският окръжен съд очаквано обяви, че Иван остава зад решетките.