В тази личност има нещо, което не е съвсем наред, има нещо объркано. Дали е от социални контакти или от семейството – аз не знам. Има проблеми, очаквам съдебно-психиатрична експертиза. Това каза адвокат Камен Кънев – служебен защитник на 15-годишния Иван Димитров Иванов, обвинен в жестоккото убийство на ученичката Никол, цитиран от Burgasinfo.com. Според него престъплението е жестоко с последици от двете семейства.
 
 Едно от обясненията за него е наргилето, но то не било единствено. Адвокат Кънев каза, че развитието на Иван било като на 10-годишен и след убийството той играл на криеница и гоненица.
 
 Иван е завършил осми клас, живее в „Меден рудник“. Бащата е пенсионер, а майката работи в Слънчев бряг, има две сестри. С Никол контактували в социалните мрежи, имали две срещи на живо. Според адвокат Кънев момчето живеело като във виртуален свят.
 
 Тийнейджърът ще бъде девети клас в СУ "Петко Росен".
 
 Според защитника на Иван ножът е бил негов, но не искал да я убива, а само да я сплаши.
 
 Бургаският районен съд в момента гледа мярката му за неотклонение. Съдия Светлин Иванов реши заседанието да е при закрити врати. Коридорите пред залата гъмжат от медии. Пред микрофоните Иван не продума за причините за убийството, в което е обвинен.