Днес започна ремонтът на част от булевард "Хаджи Димитър“ в район "Западен”. Преасфалтирането на важната отсечка е част от рехабилитацията на пътната мрежа, която предприе районната администрация през лятото. 

"Булевард "Хаджи Димитър“ е един от най-натоварените в района. Специално за платното, което води към район "Южен“ имахме множество жалби, постъпили в кметството. Тук не просто ще запълним дупките, а ще преасфалтираме голям участък от пътното платно“, заяви кметът на района Димитър Колев.

Той уточни, че в община Пловдив вече има и готово техническо задание за премахване на паветата и асфалтиране на целия булевард "Хаджи Димитър“. Това бе и един от приоритетите, които кметът на района си постави в началото на мандата.

Колев припомни, че до момента са запълнени дупките по части от улиците "Явор”, "Пепелаша“ и "Копривките”. Предстои да бъдат ремонтирани и неравностите по продължението на улица "Царевец“. Отсечката е изключително важна, тъй като именно на нея се намира и спешният център на УМБАЛ "Свети Георги“.