"Това, което мога да кажа, че имаме частично самопризнание, което няма голямо значение за развитието на делото. Това е така, тъй като показанията му ще се ценят заедно с другите доказателства", заяви в "Здравей, България" зам.-административен ръководител на Апелативната прокуратура в Бургас Йовита Григорова относно убийството на 11-годишната Никол.
 
"Разследването е показало, че става въпрос за едно умишлено убийство. Вещите лица са казали, че около 3 сантиметра е дълбочината на порезната рана, което говори за сила и целенасоченост", добави тя.

"Предполагам, че хладното оръжие е била инцидентно взето. Младежите се увличат към подобни неща. Двете деца усилено са комуникирали около 2 седмици. Разменят си телефоните и се виждат. Това вероятно е първата им среща, но не мога да кажа със сигурност. Лично от скоро се познават", каза Григорова.

"Ние разследваме убийството, като такова. Вещите на детето са доказателства, които ще са приобщени към делото. Момчето е привлечено към наказателна отговорност. Към настоящия момент са взети кръвни проби от двете деца и скоро ще знаем употребявали ли са опиати", каза тя и добави, че убитото дете е имало повече от 3000 приятели във "Фейсбук". По-рано пък стана ясно, че отделно тя има и около 1000 последователи, което е прекалено много за възрастта й според органите на реда. 

"Днес предстои внасяне на обвинението на искане за постоянно задържане под стража. Присъдата му може да бъде между 3 до 10 години заради крехката възраст на извършителя", заяви Григорова.