"Това е казус, по който тепърва ще се работи. Много активно работим по Тютюневия град. Всяка седмица има срещи между отговорните институции.Подготвят се нови общи правила за това как ще изглежда Тютюневият град. Всички фасади ще са еднакви.До средата на септември те ще бъдат внесени в Министерство на културата.Имаме предложение от собствениците на изгорелите складове за възстановяването им. Ангажирани са всички собственици там, имаше много срещи с нас и с отговорните институции.", това заяви кметът инж. Иван Тотев.

Градоначалникът коментира и статутите на сградите на кино "Космос" и глаерията на ул. "Гладстон", предаде репортер на Glas.bg.

"Галерията на ул. "Гладстон" не е призната за паметник на културата. За кино "Космос" чух, че има идея да бъде обявено за паметник на културата от местно значение. Така ще се знае, че за веки веков там ще си остане киното такова, каквото е. Вътрешният ремонт ще го направим.", поясни Тотев.

На пресконференцията в Общината тази сутрин стана ясно, че ОП "Туризъм" и "Старинен Пловдив" сляти, като най-вероятно това ще бъде обсъждано и гласувано през следващия месец.

"Видимо в Пловдив има повече туристи. Искаме да има възвращаемост. Започваме процедура по вливането на ОП "Туризъм" и културен институт "Старинен Пловдив". Ще има лиценз за турагент. Така ще може да се продават общи билети за всички музеи дори и чрез интернет платформи.Ще има промяна в ръководството, защото с дипломата на сегашния директор Минко Кафтански няма да можем да извадим този лиценз. Търсим човек за нов директор.", отбеляза кметът.