"Още малко търпение. Под земята всичко е направено, правим велоалея, малко търпение още.Сега става ясно защо толкова години там нищо не е правено. Обектът е труден. Няма как да има доволни. Знаехме, че ще има неудобства. Там няма алтернативни пътища.Но важно е какво се случи там. Излезе единствения акведукт в България, три нови селища излязоха, за които никой не знаеше.Щом се отвори Коматевско всичко ще се забрави. Няма смисъл да се затваря Околовръстното, така ще се пречи на пловдивчани.Ще има още повече недоволни тогава.Опитваме се да помагаме на хората там. Аз поставям срокове, но всичко зависи от фирмата.Призовавам да не се правят такива неща. Работим максимално бързо да се завърши Коматевско. Спираме Руски, за да се завърши Коматевско.", това заяви на пресконференция в Общинта кметът инж. Иван Тотев.

"200 000 лева сме дали до момента за Археология там. Обектът е уникален за България. Чакаме да се освободи обектът.", допълни градоначалникът.

"Сроковете кметът ги поставя, но всичко зависи от фирмата изпълнител. Ще говорим с община Родопи за да се направи лява секция към Първенец, за да се улесни трафикът. Бях в петък там, постоянно има инженери и археолози там.Максимално се стремим до края на месеца да вържем Коматевско с Остромила. Не може през 20 метра да има работник. Там се работи, хора има постоянно", уточни още Тотев.

Припомняме, че жителите на крайния квартал са готови на протест, ако не се спази обещанието за завършване на булеварда до края на месеца. Това след 10 дни, но такива изгледи няма и имено затова коматевци дори определиха 3 септември  (неделя) като дата, на която ще изразят своето недоволство. Те посочиха, че ако се наложи дори ще блокират Околовръстното, както и че ще предприемат други крайни мерки.