Семейството на 7-годишно момче се публикува негова снимка в социалните мрежи с молба да хората да помогнат за откриването му. Детето е било разделено от майка му, която е пострадала при терористичната атака вчера в Барселона, пише Telegraph.co.uk. 

Джулиян Кадман от Австралия е бил на ваканция с майка си. Двамата се разхождали когато белия ван връхлетял върху им. Джим Кадман, майката на детето е в болница в тежко, но стабилно състояние. 


Братовчедът на момченцето Джордж Каднам написа във Фейсбук: "Братовчед ми, Джулиян Алесандро Кадман изчезна. Моля харесайте и споделяйте. Открихме Джом (майка му, моята леля) и тя е много пострадала, но в стабилно състояние в болница.

Граждани от най-малко 24 държави са ранени или убити при терористичните нападения, които бяха извършени в сърцето на каталонската столица Барселона и крайбрежния град Камбрилс, съобщава британският вестник The Guardian, като се позовава на информация от властите на испанския автономен регион. 


До петък сутринта броят на потвърдените смъртни случаи бе 13, повече от стотина други са пострадалите при двете нападения, които удариха Испания. 
Досега най-малката жертва на нападенията е тригодишно момиче, съобщиха испанските медии. Детето е починало малко след транспортирането му в болница. Шестгодишно момиче, чиято националност все още не е уточнена, също е било отведено в болница с мозъчен кръвоизлив, съобщиха медиците. 

Два сигнала за българи, издирвани от техни близки, са постъпили в българското консулство в Мадрид. Това каза за Агенция „Фокус“българският консул в Мадрид Борислав Евлогиев