Броят на убитите при двете терористични нападения с автомобили в испанската автономна област Каталуния нарасна на 14, след като жена, тежко ранена при атаката в курорта Камбрилс, почина в болницата, съобщиха ДПА и Ройтерс, като се позовават на местните власти.

Два терористични акта бяха извършени вчера в Испания. През нощта автомобил се вряза в група хора в Камбрилс, на 120 км от Барселона. Пострадаха шестима души, трима от които полицаи.

Четирима терористи бяха ликвидирани, а петият беше ранен и почина по-късно от раните си. На телата им е имало пояси на камикадзета, но те се оказаха фалшиви.

Преди това бус се вряза в множеството хора на пешеходната улица "Рамбла" в Барселона. Полицията нарече инцидента терористичен акт. Отговорност пое "Ислямска държава".

Досега беше потвърдена смъртта на 13 души, ранените са над 100.

Освен това две експлозии станаха в Алканар – в сряда вечерта и в четвъртък вечерта. При взривовете загина един човек, над 10 души пострадаха. Предполага се, че е избухнала бомба, приготвяна от терористи. Властите смятат, че събитията в Барселона, Камбрилс и Алканар са свързани.