Първата разпозната жертва от атентата в Барселона снощи е 35-годишният италианец Бруно Гулота, баща на две малки деца. Той се разхождал на Лас Рамблас със съпругата си Мартина, 5-годишния им син Алесандро и 7-месечната Ария, която била в раница на гърдите на майка й, пише "Дейли мейл".

Микробусът премазал Бруно, при което Мартина дръпнала встрани Алесандро, за да се спасят от убиеца. Бруно, който работел в компютърен магазин в Леняно, Северна Италия, загинал на място. "Малката Ария никога няма да опознае своя татко", написа колега на Бруно, разтърсен от трагедията.

"А малкият Алесандро, който се готви да започне училище, вече е разбрал, че неговият и животът на семейството му вече няма да е същият".

По същото време белгийските власти съобщиха, че е разпозната и тяхната сънародничка 44-годишната Елке Ванбокридък, която по същото време е била на почивка със съпруга и синовете си.

 
В Испания твърдят, че 60-годишният Франсиз Лопес Родригес също е починал, след като преди това беше обявен за издирване.

Междувременно Хайди Нунес от Калифорния аламирала във Фейсбук, че съпругът Джаред Тъкър й е изчезнал след като са се разделили по време на атаката.